AutoZeker is een samenwerking tussen Centraal Beheer en MIK B.V. login Inloggen
Schadevrije jaren opvragen
Uw premie berekenen
Schadevrije jaren opvragen

Sluit u een nieuwe Autoverzekering af? En bouwde u bij uw vorige verzekeraar al schadevrije jaren op? Dan vragen wij om een bewijs waarmee u uw schadevrije jaren kunt aantonen. Dit kan op 3 manieren:

1. Uw schadevrije jaren staan in Roy-data

Roy-data is een database waarin de meeste verzekeraars schadevrije jaren opslaan. Alleen verzekeraars kunnen uw gegevens in Roy-data zien. Zegt u uw Autoverzekering op dan staan uw schadevrije jaren van dat moment in Roy-data. Sluit u een nieuwe Autoverzekering af bij ons? Dan controleren wij de schadevrije jaren die u opgeeft in Roy-data. En krijgt u de korting die hoort bij het aantal schadevrije jaren.

Uw schadevrije jaren blijven 3 jaar staan in Roy-data
Sluit u binnen 3 jaar een nieuwe Autoverzekering af? Dan gelden uw schadevrije jaren voor het bepalen van de korting die u krijgt. Na 3 jaar vervallen uw schadevrije jaren.

2. U krijgt een royementsverklaring als uw verzekeraar geen gebruikmaakt van Roy-data

Een royementsverklaring is een waardepapier. Uw verzekeraar geeft op dit waardepapier aan hoeveel schadevrije jaren u opbouwde. U krijgt de royementsverklaring als u uw Autoverzekering opzegt. Bewaar de verklaring goed want u krijgt deze maar 1 keer. De royementsverklaring is 1 jaar geldig. Na 1 jaar vervallen uw schadevrije jaren.

Ook buitenlandse verzekeraars kunnen u een royementsverklaring sturen
Woonde u in het buitenland en bouwde u daar schadevrije jaren op? Dan kunt u aan uw buitenlandse verzekeraar een royementsverklaring vragen.

3. U krijgt een leaseverklaring van de leasemaatschappij

U bouwt ook schadevrije jaren als u een leaseauto heeft. Levert u uw leaseauto in? Vraag uw leasemaatschappij dan om u een brief te sturen waarin zij aangeven of u schades had met uw leaseauto. En hoe Iang u de leaseauto had.